عدد الرسائل : 461 العمر : 37 الجنسية : مصر العمل : امة الله الهوايات : تعلم القرءان نشاط العضوة : ... : {قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَاْ وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللّهِ وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ} تاريخ التسجيل : 01/11/2007
موضوع: طبق جمبري بانيه الثلاثاء فبراير 03, 2009 11:51 am
ناس كتير بتروح في العيد محلات التيك أواي علشان تاكل الطبق ده بالذات!!! فإيه رأيك لما تعملي الطبق ده بنفسك في البيت ومتخافيش مش هيكلفك حاجة بالعكس هيكون أرخص من أكله بره بكتير ... المقادير:- • كيلو جمبري متوسط الحجم مقشر. • 2 بيضة. • كوب بقسماط. • كوب دقيق. • 5 فصوص ثوم مفروم. • كوب عصير ليمون. • زيت للتحمير. • ملح وفلفل. • كمون. • قرن فلفل أحمر. • بهارات سمك. • أوارق بقدونس "للتزيين". الطريقة :- 1. هاتِ فصوص الثوم وقرن فلفل أحمر مقطع قطعا صغيرة وحطيهم في الهون ومعاهم الملح والكمون والبهارات واطحنيهم كويس مع بعض.. بعد كده ضيفي إليهم الليمون وقلبيهم مع بعض. 2. هاتِ الجمبري واغسليه كويس وبعد كده اخليطه بالخليط السابق وقلبيه كويس وسيبيه لمدة ربع ساعة علشان يتبل. 3. بعد مرور الربع ساعة اخفقي البيض بشوية ملح وفلفل وضيفي إليه الجمبري وبعد كده اخلطي البقسماط والدقيق مع بعض كويس وابدئي في تغليف الجمبري بخليط البقسماط والدقيق. 4. سخني الزيت كويس وبعد كده حمري فيه الجمبري لغاية ما لونه يبقى ذهبي...ممكن مع الطبق ده تعملي طبق سلطة طحينة وطبق بطاطس محمرة وتزيني الطبق بأوراق البقدونس...