الطريقة:
نحطي مقدار الدقيق في العجانه علي حسب عائلتك (انا استعملت 1/2 كيلو لفردين و طفل سنه و نص)
و تضيفي عليه مياه قليله بالتدريج و تعجني و لو حسيتي انه عايز ميه تاني زوديه
المهم انه يبقي بالشكل ده بعد العجن
و علي فكره العجن لمجرد ثواني بس
و بعدين نيجي لمرحله السواء:
لو عندك الحله الخاصه بالكسكسي استعمليها
لكن لو مش عندك اعملي زيي و هاتي حله فيها ميه و حطي عليها مصفاة المكرونه و فيها قطعه شاش كبيره و حطي فيها الكسكسي بالشكل ده
و بعدين اقفلي الشاش و غطي المصفاه و سيبيها علي نار عاليه لمده حوالي نصف ساعه
و بعد النص ساعه افرغي الكسكسي في صينيه او اي وعاء واسع و ها تلاقيه بالشكل ده
بعد ما يبرد افركيه بايدك كويس علشان يتفكك من بعضه
ها تلاقي الكسكسي قاسي او ناشف شويه
هاتي شويه ميه قليله جداااااا و رشيهم عليه
و بعد كده امسكي الكسكسي بايدك و انثريه او ابذريه في الصينيه لحد ما تحسي انه بقي طري او مندي بالميا
(اوعي تفركيه بعد وضع المياه و الا يبقي عجين و يخرب)
رجعيه في المصفاه تاني و غطيه و خليه علي نار عاليه حوالي 45 دقيقه
و بعدين فرغيه في صينيه و رشي عليه سمن بلدي كتير و هو لسه ساخن جدا
و قلبيه كويس
و بعد ما يهدي شويه ابدأي افركيه تاني بادك علشان السمن يتوزع فيه كويس
و علشان لو فيه حاجه متكتله تتفكك
و ده شكله بعد ما فركته بالسمن
و قدميه بالطريقه اللي بتحبيها
و بس
و طبعا طرق تقديم الكسكسي مختلفه من بلد لبلد
احنا مثلا بنحب ناكله مع بط او وز محمر مع المرقه و السطة الخضرا
و ممكن ناكله حلو باننا بضيف عليه سكر بودرة و قرفه مطحونه
منقووول